Film och tv redaktör på IGN

April 11, 2014 11:02 pm
Tags:
, , , , , , ,

Från nyhetsskribent till nyhetsredaktör till film/tvredaktör. Det har gått fort på IGN Sverige och det blir bara mer och mer att göra. Eftersom att jag älskar att hålla mig sysselsatt är det dock inget jag lider av, tvärtom.

Film och TV har tidigare på vår svenska IGN inte vart ett stort område. Det har tidigare funnits endast ett fåtal skribenter och det som producerades var endast recensioner. Detta ville jag ändra, jag ville blåsa liv i den avdelningen jag verkligen brinner för. Nu har vi utökat till runt 7-8 skribenter plus mig och producerar en text nästan varje dag.

Varje tisdag har vi segmentet Tema-Tisdag där skribenter får skapa en krönika om valfritt ämne. Det har hittills hamnat om Miniatyrer VS CGI, jämställdhet i filmer och min egna krönika om hur Amerika producerar remakes av asiatiska filmer.

Varje torsdag kör vi Ur Arkivet där skribenterna får drömma sig tillbaka till klassiker och favoritfilmer. Vi har nu betat av Top Gun, Rushmore och När Harry möte Sally.

Tanken är också att vi inför stora filmer ska skriva Inför reportage där vi berättar om de de vi vet hittills och våra tankar om vad som komma skall. Sen bygger vi självklart ut ett större samarbete med distributörer för att nu kunna täcka alla filmer. Blockbusters som smalare svenska titlar.

Jag hoppas att ni ska kunna njuta av det material jag och mina skribenter levererar!

tematisdag_asien